Als mystery guest bezoeken van Open Dag

Doelgroep

V.o.-scholen die een Open Dag organiseren. Voorwaarde is dat jullie ons niet kennen. Als dat wel zo is omdat we al voor jullie school werken, adviseren wij je om te kiezen voor het adviestraject ‘Open Dag’.

Doel

Na het bezoek van de mystery guest en de nabespreking:
• weet je hoe de Open Dag overkomt op een
   buitenstaander/ervaringsdeskundige;
• heb je gelezen en gehoord wat de mystery
   guest goed vond en waarom;
• beschik je over verbeterideeën en ben je
   geïnspireerd om daar volgend jaar
   mee aan de slag te gaan.

Aanpak

Van tevoren is er contact. Daarin kun je aangeven waarop de mystery guest speciaal moet letten.

De mystery guest bezoekt vervolgens de Open Dag en maakt hiervan een verslag. Als je dat later leest, beleef je jullie Open Dag zoals een bezoeker die beleeft. We geven in het rapport ook onze mening. Dat doen we tegen de achter­grond van wat we weten dat jullie met de Open Dag willen bereiken. Een ander re­fe­ren­tie­kader bij het beoordelen is hoe wij de Open Dagen van andere scholen ervaren. Ouders en kinderen vergelijken immers ook. Bovendien hebben wij kennis van wat leerlingen van groep 8 en hun ouders aanspreekt. Met dat in ons achterhoofd geven wij onze mening en doen we suggesties.

Tijdens de nabespreking vertellen we je onze bevindingen. Het rapport vormt dus de basis van wat we persoonlijk presenteren. Maar we houden niet voor niks een bespreking: je krijgt de gelegenheid om te reageren. Wij zullen met je meedenken over alternatieven, verbeter­suggesties doen en ervaringen van andere scholen inbrengen (zonder daarbij overigens de namen van andere scholen te noemen). Hoe de bespreking precies verloopt, hangt af van je eigen vragen en inbreng of van die van je medewerkers/collega’s. Dat is namelijk ook een mogelijkheid: de nabespreking laten plaatsvinden met de commissie die de Open Dag heeft georganiseerd.

We kunnen dit traject in twee varianten aanbieden: 'regular' en 'light'. Natuurlijk is het ook mogelijk een maatwerk-variant voor jullie school samen te stellen.

Regular-pakket

Dit pakket houdt in:
- persoonlijke voorbespreking
- bezoek aan Open Dag door de mystery guest
  (1,5 uur op één locatie)
- rapport in steekwoorden
- apart adviesrapport met tips en
  verbetersuggesties
- persoonlijke presentatie rapporten (1 uur)
Prijs: €1.320,-

Light-pakket

Dit pakket houdt in:
- telefonische voorbespreking
- bezoek aan Open Dag door de mystery guest
  (1,5 uur op één locatie)
- rapport in steekwoorden
- persoonlijke presentatie rapport (1 uur)
Prijs: €880,-

Maatwerk-pakket

Inhoud van het pakket samen met jullie school te bepalen.
Prijs: op aanvraag

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW, maar inclusief reistijd- en kilometerkosten tot maximaal 50 km buiten Voorburg.Voor het bezoeken van een andere locatie van dezelfde school geldt een aangepast tarief van €1.090,- voor het regular-pakket en €745,- voor het light-pakket. Voorwaarde is dat het bezoek van de tweede en eventueel derde locatie aansluitend plaats kan vinden (dus Open Dag op dezelfde dag/tijd en locaties bij elkaar in de buurt). Ook gaan we er van uit de ervaringen in één gesprek kunnen worden nabesproken. Voor dit nagesprek trekken we dan wel meer tijd uit.

Bijzonderheden

Wij geven je in overweging om het bezoek van de mystery guest te bespreken in de commissie die de Open Dag organiseert. Verder zou het geheim moeten blijven.

Vragen?

Heb je specifieke vragen of wil je gewoon wat meer gevoel krijgen bij onze aanpak en bij de workshop, bel dan gerust: 070 – 369 46 47.
Contactpersoon: Arjen Verduijn

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in een mystery guest op de Open Dag? Download dan het aanvraag­formulier ‘Mystery guest op de Open Dag’, vul het in en mail het naar info@inessenza.nl. Invullen, printen en per post of fax verzenden kan natuurlijk ook. Nadat wij het ingevulde formulier hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om het bezoek in te plannen. Aansluitend ontvang je een bevestiging.

◄ Terug naar home

Andere workshops

Klik op de workshop voor meer info en een aanvraagformulier. Het zijn allemaal in company-workshops die we bij u op school geven.

Workshop ‘Verbeterplan leerlingenwerving’
Workshop 'PR bedrijven als strategie'
Workshop 'Wervend schrijven'
Workshop 'Klantgericht communiceren met ouders'
Workshop 'Effectief voorlichten'
Adviestraject 'Open Dag'Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.