Blog postings

Op deze pagina schrijft Connie van Rossum over zaken die haar opvallen of die zij interessant vindt op het vlak van marketingcommunicatie voor het onderwijs. Connie is communicatieadviseur bij Tigges In Essenza geweest.


Elke school verdient een communicatieprofessional

Waar ik me als communicatieadviseur over verbaas, is dat communicatie bij scholen vaak een taak is voor ‘erbij’. Een schoolleider, directiesecretaresse of docent die in een PR-commissie zit en ook enkele communicatietaken uitvoert. Waarom neemt de directie geen communicatiemedewerker in dienst? Wat maakt een school zo anders dan andere organisaties die meestal wel een communicatieafdeling hebben? Zien scholen de toegevoegde waarde van communicatie niet?
Lees artikel >>
Tags: #professional #communicatiestrategie #consistentie


Leg je ambassadeurs in de watten

De meeste scholen steken veel energie in het werven en verwelkomen van nieuwe leerlingen. De brugklassers hebben een kennismaking­smiddag gehad, de ouders een voorlichtingsavond en aan de start van het schooljaar gaan de nieuwe leerlingen op kamp. Een superfijn welkom! Maar waarom zou u de huidige en oud-leerlingen niet éven enthousiast in de watten leggen?
Lees artikel >>
Tags: #ambassadeurs #sympathiekeacties #oud-leerlingen


Zet in op de juiste match!

De leerlingenbalans is, nu de uitslagen van de Centrale Eindtoets van groep 8 bekend zijn, definitief opgemaakt. Hoe pakt die uit voor uw school? Is het voortbestaan van uw school gewaarborgd? Dat is een belangrijke vraag. Maar misschien nog belangrijker: passen de nieuwe leerlingen goed in het schoolprofiel?
Lees artikel >>
Tags: #profilering #goede-instroom-goede-uitstroom


Hoe verkoop je je school?

‘Er zijn hier in de buurt geen slechte scholen. Wat dat betreft maakt het niet uit welke school u kiest. Het gaat erom waar uw zoon of dochter zich prettig voelt.’ Je hoort het docenten soms letterlijk zeggen tijdens de Open Dag. Toch is het onwaarschijnlijk dat ze het menen.
Lees artikel >>
Tags: #profilering #doelgroep #concurrentie


Sitemap


Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.