Ouders herkennen zich in de verhalen

De kleinste mavo van Nederland

Het Gertenbach heeft een uniek profiel. Het unieke zit ’m in de kleinschaligheid en in de onderwijs­kundige en organisatorische aanpak. Kinderen die elders het risico lopen niet mee te kunnen, in de massa verloren gaan of dreigen te ontsporen, doorlopen op het Gertenbach het ene leerjaar na het andere. Vaak doen ze dat nog fluitend ook.

Heel simpel: foto’s en verhalen

Over dit unieke karakter van de school maakten we een boekje. Het is bedoeld voor ouders van potentiële leerlingen. In dit boekje vertelt een aantal ouders een persoonlijk verhaal over hun zoon of dochter en hoe die opbloeide op het Gertenbach. Ook de kinderen zelf komen aan het woord. Het zijn verhalen die bij de lezer binnenkomen en andere ouders doen denken: ‘Dat wil ik ook voor mijn kind’. De uitvoering van het boekje is overigens ook bijzonder: we hebben het ingebonden met een metalen spiraal. Uit pr-oogpunt is dat handig, want zo’n boekje valt op tussen andere paperassen.

Kosten omgeslagen over aantal jaren

Het afgelopen jaar maakten we het boekje voor de vijfde opeenvolgende keer. Elk jaar ver­vang­en we een paar interviews en foto’s. De inves­tering blijft daardoor bescheiden.

Extra: een wervingsfolder voor leerlingen

Dit jaar hebben we een folder voor nieuwe leerlingen gemaakt. Het is een strip-achtige folder geworden, met weinig tekst, originele foto’s en bijzondere, getekende illustraties. Er komen andere sellingpoints in naar voren dan in de brochure voor ouders. Logisch, want kinderen kiezen om andere redenen voor een school dan hun ouders.

Het Gertenbach blijft!

Ondanks dat het zo goed gaat met de school, werd het Wim Gertenbach College bedreigd in zijn voortbestaan. De schoolleiding, het bestuur en de gemeente Zandvoort hebben elkaar fel bediscussieerd en daarmee de landelijke pers gehaald. Maar de school heeft het gelijk aan zijn kant gekregen: de kleinste mavo van Nederland blijft. Bovendien – zo is de school toegezegd – krijgen ze een nieuw gebouw.

Mega-banner voor de onderwijsmarkt

Het Gertenbach staat natuurlijk op de regionale onderwijsmarkt, die elk jaar in de sporthal in Heemstede plaatsvindt. Om in één klap duidelijk te maken dat de school blijft én nieuwbouw krijgt, voorzagen we de Gertenbachstand van een mega-banner.

Hoe trekken we leerlingen uit de regio?

De school wil óók leerlingen trekken uit omliggende gemeenten. Gelukkig stopt de bus zowat voor de deur. Die goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer wilden we onder de aandacht brengen. Dat wilden we doen in de vorm van een aardige gadget.

Relevante gadget

We ontwierpen een kaartje à la een OV-kaart, compleet met transparant plastic hoesje. Op het kaartje zetten we een opsomming van de sellingpoints van de school. Maar het is tegelij­kertijd een tegoedbon. In te wisselen op school – alleen tijdens de Open Dag – voor een echte OV-kaart!

Het resultaat?

Het aantal aanmeldingen is in een klein aantal jaar tijd meer dan verdubbeld! Dat is natuurlijk vooral een compliment voor de school.

Uit onze interviews

volgende ►

Downloads

Een kijkje nemen in de wervings­folder van het Gertenbach? Je kunt 'm hier downloaden.
Benieuwd naar de dyslexiefolder? Bekijk 'm hier!

Geïnteresseerd in het Wim Gertenbach College?

Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.