De uitstraling waar de school naar zocht

‘Meer effect van ons Open Huis’

Het Thorbecke Nieuwerkerk benaderde ons in november 2016. Hun vraag: help ons om meer bezoekers op de Open Dag te krijgen en adviseer ons over de opzet van die Open Dag. De opdracht kwam rijkelijk laat, maar samen met het team hebben we snel geschakeld en aan beide vragen voldaan.

Genoeg buying points

Gelukkig bleek al snel, dat de school een aantal sterke selling points heeft. Of, zoals wij het liever noemen, buying points: dit is wat leerlingen en hun ouders zoeken! We hebben geadviseerd om niet meer over ‘profielen’ te praten, maar om het talentprogramma uit te drukken in ‘specials’. Juist deze ‘specials’ vormden een mooie leidraad in de communicatie.

Pats, boem: zie hier jullie campagne

Omdat het zo kort dag was, hebben wij in twee weken tijd, zonder tussentijds overleg met de school, een campagneconcept ontwikkeld. Het bestond uit een pay off, een campagnestijl en een serie posters. Op elke poster stond een leerling met een citaat. De citaten gaven precies de redenen weer waarop je voor deze school kan – nee, moét – kiezen! Het PR-team waaraan wij het concept hebben gepresenteerd, was direct enthousiast.

Weringsmateriaal

De wervingsbrochures waren al ontwikkeld. Toch stelden wij voor om aanvullend een A6-boekje te maken, speciaal gericht op groep 8 leerlingen. Hier kwamen de acht leerlingen van de posters in terug met hun citaten waarom het voor hen op Thorbecke Nieuwerkerk begint. Posters en boekjes versterkten zo de herkenbaarheid. Helemaal doordat er ook driehoeksborden in de omgeving geplaatst werden in dezelfde ‘Het begint hier’-stijl

Op naar het Open Huis!

Terwijl onze artdirector, fotograaf en ontwerpers het concept uitwerkten, bedachten onze adviseurs met het PR-team de opzet voor een superwervende Open Huis. Leidraad is de pay off van de posters: ‘Het begint hier’. Je vindt op het Open Huis geen afzonderlijke vakken meer, maar clusters van vakken. Je hoort en ziet niet meer wat voor school het is, je BELEEFT het. Je vraagt je niet meer af of je je er thuis zal voelen, je wéét het. Het inschrijven kan beginnen.

Downloads

De folder voor groep 8 inzien? Dat kan! Download 'm hier!

Geïnteresseerd in Thorbecke VO?

Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.