Zij zien de leerlingen helemaal zitten!

Actie nodig!

De Lucia Petrus Mavo vreesde voor een tegenvallend aantal inschrijvingen. Terwijl het eigenlijk juist goed gaat met de school, mede dankzij de nieuwe schoolleiding. Er zijn genoeg ideeën over onderwijskundige en organisatorische verbeteringen. Alleen: die zijn nog niet allemaal gerealiseerd. Wat dat betreft kwam de wervingsperiode net te vroeg.

In november ging bij ons de telefoon…

De school benaderde In Essenza. De opdracht: ‘Help ons om aan de buitenwereld duidelijk te maken wat voor school wij aan het worden zijn.’

Denken, doen en maken

In een tweetal sessies hebben we boven water gehaald welke sellingpoints er in de maak zijn. Eén ervan is: gepersonaliseerd leren, waarbij kinderen een aanpak kunnen kiezen die bij hun persoonlijke leervoorkeur past. In Essenza bedacht voor de time being het concept: denken, doen en maken.

Campagne-slogan

Wat ondertussen ook opviel: op de Lucia Petrus Mavo gáán ze voor de leerlingen! Ze géven om ze en kiezen als vanzelf voor een positieve benadering van de kids. Daarom bedachten we voor deze school de slogan: De Lucia Petrus Mavo ziet jou helemaal zitten!

Een projecthuisstijl als basis

Vervolgens zijn we keihard aan het werk gegaan. We hebben allereerst een projecthuisstijl ontworpen: losjes, speels en persoonlijk met als eyecatcher een strandwachtersstoel. In die stijl hebben we alle communicatiemiddelen gecreëerd: een webpagina voor groep 8, folders, posters, gevelbelettering, een brief voor de basisscholen en een Open Huis-advertentie.

Advies over de Open Dag

Ondertussen zijn we met een Open Huis-projectgroep gaan brainstormen over een nieuwe opzet voor de Open Dag. Wij hebben veel suggesties gedaan, waarvan sommige de school – gelukkig – te ver gingen. Maar daarmee was de geest uit de fles! Van alle gave ideeën die er wel zijn uitgevoerd, noemen we er een paar.

Concentratie van activiteiten

De Open Dag-activiteiten zijn geconcentreerd in vier pleinen: een kunstcorner, een bèta-plein, een 'leef-je-uit'-ruimte en een talendorp. Overal konden de leerlingen kiezen uit een denk-, doe- en maakopdracht. Afhankelijk van wat een kind had gekozen, mocht het een vakje openkrassen van een kraskaart, die het bij binnenkomst had gekregen en aan een keycord om zijn nek droeg. Door te krassen werd een complimenteus, stimulerend of grappig tekstje zichtbaar.

Fotoshoot

Voor vertrek mochten de leerlingen een foto van zichzelf laten maken in… de strandwachtersstoel! Het animo daarvoor was groot. Wat ze over de drempel hielp (wat heet: een sport of tien!), was dat ze konden kiezen uit drie spectaculaire achtergronden en de foto gelijk meekregen. Leuk voor de school: die kon alle foto’s op de eigen website zetten.

Het resultaat

De schoolleiding en docenten waren blij met de nieuwe opzet: de Open Dag was dynamischer en voor bezoekers leuker en informatiever dan voorgaande jaren. Bezoekers hebben kunnen ervaren wat voor school de Lucia Petrus Mavo is, of liever gezegd: volgend schooljaar zal zijn. We verwachten dat veel brugklassers dat gaan meemaken!

Bekijk de green screen foto's van de Open Dag!


 
Wil je de andere foto's ook bekijken? Ga dan naar de Facebook-pagina van de Lucia Petrus Mavo.

Downloads

De folder voor groep 8 inkijken? Dat kan! Download 'm hier.

Bezoek de website van de Lucia Petrus Mavo ►

Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.