Zo vinden leerlingen de sellingpoints 'cool'!

Sinds jaar en dag…

Heldring VMBO is één van de scholen van de Haagse Colleges. Voor deze vmbo-school is In Essenza al jaren de hofleverancier. In de eerste week van het schooljaar ontvangen de leer­lingen altijd een informatieboekje. Wij geven dat vorm. In het najaar maken we het wer­vings­materiaal, dat daar qua stijl bij aansluit.

‘Opfrissen’ was niet meer genoeg

Hoewel de huisstijl in de loop van de jaren ver­schil­lende keren is ‘opgefrist’, was het tijd voor iets anders. Ook het format van het wervings­materiaal was gedateerd. Daarom kregen we de opdracht een nieuw concept voor de wer­vings­folder te ontwikkelen.

De taal van de leerlingen

Op Heldring VMBO begrijpen ze de leerlingen. Je zou kunnen zeggen: de leraren spreken hun taal. Dat moest blijken uit de nieuwe wer­vings­folder. Tegelijkertijd moesten alle sellingpoints van de school erin staan. Met een klein team hebben we die geïnventariseerd en ingedeeld in categorieën. Al die punten hebben we terug laten komen in de wervingsfolder. Daarbij hebben we gekozen voor een stripachtige opzet met spreekwolkjes in een grafitti-achtige stijl. De reactie van de leerlingen? Cool!

Ouders voor ouders

De achterkant van de folder is exclusief voor ouders. Wie we aan het woord laten? Andere ouders, die een kind op de Heldring hebben. Het leidt tot lekker leesbare interviewteksten en verhalen die bínnenkomen.

Folders met elkaar in lijn

Het informatieboekje dat de leerlingen aan het begin van het schooljaar krijgen, is eigenlijk voor hun ouders. Toch hebben we ook dat zo kunnen vormgeven, dat het past bij het wervings­mate­riaal. De producten versterken elkaar. Helding VMBO kan er weer tegenaan!

Downloads

Wil je de wervingsfolder wel eens zien? Dat kan!

Geïnteresseerd in de Heldring?

Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.