Het Ashram heeft de weg omhoog gevonden

Een imago verander je niet een, twee, drie

Het Ashram is een veel leukere en betere school dan gedacht wordt. Het grootste probleem van met name de vestiging in Alphen aan de Rijn is dat het verleden de school wordt nagedragen. Een imago… Daar kom je niet zomaar vanaf. Dit was voor de schoolleiding de reden om In Essenza in te schakelen. Daarbij ging het ze ook om effect op de korte termijn: ze wilden meer leerlingen.

Een aantrekkelijke school

Wij waren onder de indruk van de school nadat we veel gesprekken hadden gevoerd en veel hadden gelezen. Met name de rondleiding door de school op een gewone schooldag door een groepje leerlingen dat ondertussen honderduit vertelde, leverde veel informatie op. De sfeer, het type leerlingen, de betrokkenheid en het enthousiasme van veel docenten, hun ambitie om leerlingen meer bagage mee te geven dan alleen een diploma, de creativiteit… Onze conclusie: het Ashram heeft leerlingen veel te bieden.

Per locatie en teambreed

Op beide locaties voerden wij verkennende gesprekken met tien à vijftien medewerkers. We legden hen stellingen voor en wisselden gedachten met elkaar uit. Die gaven ons – maar ook hun – een goed beeld van waar de kansen liggen en wat de valkuilen zijn. Samen met deze medewerkers hebben we slogans per afdeling besproken, de opzet en namen van hun wervingsevenementen, hun wervingsmateriaal en de positionering van beide locaties. We hebben de schoolleiding aangeraden om de locáties te promoten, en niet – zoals ze gewend waren – de opleidingen. Onze adviezen hebben we vervolgens met alle medewerkers die daar interesse in hadden bediscussieerd in de vorm van inloopsessies.

Wervingsmateriaal

In het wervingsmateriaal dat wij daarna mochten maken, hebben we de selling points en onze ideeën beschreven en gevisualiseerd. Zo maakten we – logischerwijs – niet langer per opleiding een folder, maar per locatie. Het werd een vernieuwend concept waarbij het wervingsprogramma in de vorm van een landkaart werd weergegeven. Anders dan anders en helemaal aansluitend bij groep 8-leerlingen.

Professionaliseringsslag

Ondertussen is de school, onder leiding van een interim-manager, keihard bezig om de kwaliteit van het onderwijs verder te professionaliseren. Daar kan alleen maar iets heel moois van komen: van de inspanningen om gelijktijdig het onderwijs, de organisatie en de externe communicatie naar een hoger plan te tillen.

Downloads

Zo'n 'landkaart' eens van dichtbij bekijken? Dat kan! Download 'm hier!

Geïnteresseerd in het Ashram College?

Huh? Waarom is het hier zo donker?
x

In Essenza is al een tijdje onderdeel van Tigges.
We zien je graag op onze website.

NAAR TIGGES.NL

Toch liever de oude In Essenza site bezoeken?
Klik dan hier.